Thursday, June 16, 2011

Interjú Frits Patríciával, aki nem csak szép, de nagyon tehetséges is!

  • Szia Patrícia! Nem csak szép, hanem nagyon tehetséges is vagy! Ezt nagyon kevesek mondhatják el magukról! Mikor kezdted el ezt a sportot?
    2000-ben egy Fitness Company-s rendezvényen ismerkedtem meg ezzel a sporttal.Anyukámmal mentünk el megnézni,és az akkori Béres Alexandra Fitness versenyzői bemutatóztak.Nagyon megtetszett és további információt és időpontot kértünk Jávor Annamáriától,Aki azóta is az edzőm Jávor István mellett..Elmentem az első edzésre és onnantól elindult a 'lavina',amely már 11éve tart.Mellette pedig már körülbelül 6éve showtánc versenyeken is részt veszek.
  • Mi volt az első nagy eredményed?
    Az első nagy eredményem fitnessben,az 2006-ban volt,amikor Fit kid magyar bajnokságon 3.helyezett lettem.Szintén ebben az évben az IDF olaszország-i Világkupáján szereztem 6.helyezést akrobatikus tácban.
  • Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb és miért?
     A legbüszkébb az ide évben megszerzett IDF tánc világbajnokságon szerzett free show solo 4.helyezésemre ,és ennek a kvalifikációs versenyén elért 3.helyezésemre vagyok.
    Mi kell ahhoz, hogy valakiből világ vagy Európa bajnok legyen?
  • Úgy értem, mennyi gyakorlás lemondással jár ez a sport?
    Rengeteg gyakorlással,lemondással jár ez a sport.Ahhoz,hogy valaki nagy eredményeket érjen el rengeteg munka,kitartás,akarat,szorgalom szükséges,és az is fontos,hogy milyen adottságokkal rendelkezik az adott személy.Mivel nagyon összetett már csak a gyakorlat is maga(lazasági,gimnasztikai,erő és akrobatikus elemek kombinálása tánccal) ezért fontos a mindennapi edzés.Ehhez még hozzájön a fürdőruhás forduló,amelyre súlyzós és kardio edzésekkel készülünk,és az estélyi ruhás tour,ahol a szépséget,beszédkézséget,megjelenést pontozzák.Összességében tehát nem könnyű sportág,de rengeteg pluszt ad.
  • Most mégy egy nagy versenyre! Erre hogyan készülsz?
    Igen,az IFMD tánc világbajnokság.Úgy érzem nagy esélyesként indulok,hiszen első helyen kvalifikáltam a versenyre.Csapatban is indulok,ezért duplán kell készülni rá.Mivel az évad utolsó versenye lesz ez,és majdnem egy éve ezzel a gyakorlattal indulok,nem tartok attól,hogy esetleg valami nem sikerül,de a gyakorlás sosem árt és mindig szükség van rá.
    Van esetleg olyan eredmény amit még nem értél el, de nagyon szeretnéd?
    Finessben szeretnék a 2012es évben ott lenni az amerikai Ultraflex világbajnokságon.Táncban pedig szeretnék egyéniben is VB győztes lenni.
  • Mit jelet számodra a fitnesz? Mit üzensz azoknak, akik gondolkoznak, azon, hogy ezt a sportot válasszák?
    Számomra a fitness egy életforma.Mint már írtam rengeteg pluszt ad és sok mindet köszönhetek ennek a sportnak.Többek közt gondolok itt a rengeteg barátra akikkel együtt edzem és azokra akiket más egyesületekből ismertem meg,a versenyeken való hangulatot imádom,az egészséges életmód ami ezzel a sporttal  jár,a jó alak,a külföldi megmérettetések nyaralással egybekötve mind pozitív dolgok,amiért érdemes csinálni.Szeretek bejárni az edzésekre és nem untam meg ennyi év után sem.Csak jót tudok elmondani erről a sportágról.
  • Mit gondolsz a Szépségkirálynőben hogyan tudod az előnyödre fordítani a fitnesszben szerzett tapsztalataidat?
  • A Miss Sportban és Miss Talentben ezáltal nem lesz gond.A táborban napi 90perces edzések lesznek,ami szintén nem fog problémát jelenteni,hiszen mindennap 2-4órás edzéseim vannak.A koreográfiák betanulása,a színpadon való megjelenés és mozgás is menni fog. Tehát mindenképpen csak az  előnyömre válik,hogy fitnessezem.

No comments:

Post a Comment