Sunday, August 14, 2011

Weisz Fanni:Azt gondolom meg kell tanulnunk "Élni és élni hagyni!"

Még csak 18 éves, de már Ő a fogyatékkal élők szószólója  Magyarországon és most egy még nagyobb feladat elé állította az élet, nemzetközi szinten is be kell bizonyítania, hogy siketként is lehet valakiből királynő. Weisz Fanni azonban nem hátrál meg, minden erejével azon van, hogy méltóképpen képviselje hazánkat a Miss Intercontinentalon! 


1. Mit jelent számodra az, hogy Magyarországot képviselheted egy világversenyen?

-Természetesen óriási megtiszteltetés, és persze felelősség, hisz akik látni fognak személyemben Magyarországot is látják, s ezért a legjobb tudásom szerint kell viselkednem, hogy méltó legyek e magyar emberek belém vetett bizalmára.

2.Hogyan készülsz erre a nagy "feladatra"?

-Mivel ez egy szépségverseny, így a legnagyobb feladat a külső formám megtartása, de természetesen minden hazánkkal kapcsolatos fontos dolgot is igyekszem elsajátítani. Szerencsésnek mondhatom magam hisz Vujity Tvrtko lesz ebben a segítségemre, aki mentorom és a család barátja.

3.Szerinted a mentális vagy a fizikális felkészülés a fontosabb?

-Azt gondolom:
A legszebb alma sem ér semmit, ha belül férges.
Természetesen nagyon fontos a külső és belső egyensúly. és a harmónia.
Számomra a tudás is egyfajta szépséget jelent.

4.Láttad már a többi ország Királynőit, kit tartasz a legnagyobb ellenfelednek?

-Számomra mindig minden és mindenki ellenfél, míg le nem győztem, de az életben már többször megtapasztaltam, hogy vannak dolgok amin nem lehet változtatni. Mindenesetre addig küzdök míg magamból a legjobbat ki nem tudom hozni. Hogy hol a határ ? Nem tudom. De addig megyek el míg számomra egészségesnek érzem, mert akkor boldogan és büszkén mondhatom, részemről ez volt a maximum, és már lépek is tovább és jön a következő nagy dolog..

5.A versenyzők mellet a ruhák állnak a szépségversenyek középpontjában! Tudod már milyen lesz az estélyi és a nemzeti ruhád, mesélnél kicsit róluk?

-Boldogan tenném de pillanatnyilag erről még nem tudok mesélni, mert elképzeléseim ugyan vannak de mint mindenben most is nagyon fontos, hogy tapasztalt emberek véleményét kikérjem.
Makány Márta fogja a ruháimat elkészíteni, bízok a tudásában és teljes mértékben hagyatkozni fogok a véleményére.


6. Milyen eredménnyel lenél elégedett? Mi az elsődleges célod a világversenyen?

-Érdekes kérdés, úgy értem elgondolkodtató. Természetesen akkor lennék elégedett ha megnyerném a versenyt. Ugyanakkor azzal is elégedett vagyok, hogy eddig eljutottam.
Azt gondolom minden nézőpont kérdése.
Sokan tudják már, hogy számomra a legfontosabb dolog, hogy folyamatosan emlékeztessem az embereket arra, hogy nem vagyunk egyformák.
Szeretném ha az emberek tudatába beépülne a másság és az elfogadás.
Szeretném megmutatni a világnak, hogy a fogyatékkal élők is tudnak hasznos részei lenni társadalmunknak bizonyos területeken.
Azt gondolom meg kell tanulnunk "Élni és élni hagyni!"
Pl.: Egy kerekes székesből kiváló jeltolmács lehetne vagy dolgozhatna irodában, vagy egy siket munkát kaphatna egy olyan helyen, ahol zajártalom van amivel a hallók egészségét óvná, egy látássérültből lehetne telefonközpontos, egyszerűen csak meg kéne kapja a lehetőséget.
Mindehhez azonban az szükséges, hogy valaki folyamatosan figyelmeztessen erre mindenkit.
Talán ezért születtem szépnek, hogy az emberek figyelmét erre hívjam fel folyamatosan.
Ez az elsődleges célom!!!

No comments:

Post a Comment